Інновації в області продуктів харчування які ми побачимо в найближчі роки

Інновації в області продуктів харчування які ми побачимо в найближчі роки

Розвиток та наука пішли настільки далеко, що в недалекому майбутньому людство зможе повністю відмовитися від тваринних жирів та споживати морозиво, вирощене в лабораторіях. Прогнозовано, що інноваційні продукти харчування вирізнятимуться більшою екологічністю та нестимуть колосальну користь для людського організму.

Що собою представляють інновації в харчуванні

Велика кількість компаній за допомогою молекул, штучно розроблених технологій та впливу на різноманітні організми винаходять нові методи отримання кави без зерна, отримання штучних жовтків та шоколаду, упаковок на рослинній основі, які дозволяють подовжувати терміни зберігання харчових продуктів. Наукові розробки дозволяють в лабораторних умовах створювати:

  • м’ясні продукти на основі рослинних жирів;

  • вирощувати морепродукти з клітинних організмів та ікру з водоростей;

  • ковбасні вироби з коренів грибів;

  • суші з риби, вирощеної в лабораторних умовах.

Тісна співпраця науковців, обмін інноваційними відкриттями дозволяє швидкими кроками просуватися вперед в харчовій промисловості. На молекулярному рівні створюються нові види харчів, відшуковуються способи заміни тваринних компонентів на рослинні, які мають ідентичні смаки, але порівняно більшу користь. В недалекому майбутньому населення відмовиться від негуманного поводження з представниками тваринного світу, адже матиме велику кількість інших варіантів продуктів.

Огляд нових видів продукції

Всесвітньо відомі лабораторії працюють над своїми поставленими завданнями та дають можливість отримувати широкий асортимент різних компонентів для приготування їжі та готові продукти. Наприклад американські технології Voyage Foods дозволили винайти інгредієнти для улюблених ласощів свого населення з використанням нетрадиційних компонентів:

  • молекулярний молочний шоколад складається з суміші олії ши, соняшникових масел, виноградних кісточок та солі;

  • в основі арахісового масла лежить соняшникове насіння, виноградні кісточки та нутове борошно;

  • кава являє собою густий сироп, який достатньо розводити водою або сиропом.

З інших прикладів винаходів можна назвати вироблення морозива з баобаба чи створення з морської води напою, який дозволить спортсменам швидко відновлювати свої сили, а винайдення машинного обладнання дозволило вирощувати рослинні жовтки. Це лише основна інформація про інноваційні продукти з харчування, які просуваються на полицях в супермаркетах. Цілком закономірно, що потужності з виробництво стрімко будуть зростати, забезпечуючи населення корисними та поживними харчами.

Інноваційні продукти для здорового харчування

Велика кількість вуглеводів, жирів та холестерину, продуктів з генної інженерії негативно впливають на організм, викликаючи велику кількість захворювань, порушуючи нормальне функціонування органів та систем людини. В сучасних умовах, купуючи продукти в супермаркетах, необхідно ретельно вивчати склад, обираючи найкраще.

Інноваційні продукти харчування не містять вище перераховані компоненти, тому не несуть шкоду для людини. Вирощені або створені в лабораторних умовах, такі продукти мають передусім рослинне походження, насичене вітамінами та комплексом мікроелементів, необхідних для злагодженої роботи організму.

Лише повна відмова від продуктів тваринництва зможе наповнити людину силою, здоров’ям та зменшити кількість проблем зі шлунково-кишковим трактом. Потужний ривок вперед гарантує великі можливості з насичення ринку корисною їжею та напоями.

Джерело: https://newfood.media/2022/02/22/shokolad-ta-kava-z-molekul-kaliforniytsi-stvoryly-innovatsiyni-produkty/